Rijeka

Prošetajte riječkim Adventom ove zime i doživite božićnu bajku uz more

RIJEKA ADVENT – 27.11.2021. – 7.1.2022.

Božićni i novogodišnji blagdani posebno su veseli na riječkom Korzu i Trsatskom kaštelu gdje se tijekom studenog, prosinca i prvog dijela siječnja održavaju razni prigodni kulturno-zabavni programi uz šarenu štandovsku ponudu.

Tradicionalni Blagdanski sajam na Korzu i Trgu Republike Hrvatske predstavlja ponudu prigodnih proizvoda, ukrasa i pregršt ideja za najljepše božićne poklone kao i toplih i hladnih slastica i zalogajčića.

Neodoljivi mirisi adventske gastro priče privlače goste na RI Gastro Adventu s adventskih kućica raspoređenih na Trgu Riječke rezolucije i Trgu 128. brigade Hrvatske vojske koje nude maštovite izvedbe tradicionalnih zimskih jela i pića kao i neke nove neočekivane okuse. Na ovom omiljenom zimskom odredištu mnogih građana i posjetitelja Rijeke u večernjim satima gosti se uz živu muziku zabavljaju u odličnoj atmosferi.

Nova adventska lokacija, Adventiranje kod Kazališta, pokazala se kao pun pogodak od prvog dana, a 8 mladih domaćih ugostitelja nastavljaju oduševljavati svojim delikatesama i favoritima s raznih gastro manifestacija kao i odličnom glazbom te predivnim ambijentom Verdijeve ulice ukrašene bajkovitom svjetlosnom dekoracijom.
Uživa se i na klizalištu Morska Pahuljica koje svakodnevno okuplja velike i male željne provoda na ledu uz najljepše božićne melodije.

Najmlađu posjetitelji svakog se dana imaju priliku voziti u vlakiću Djeda Mraza i s njime se uslikati u Kućici Djeda Božićnjaka pored ulaza u Gradsku vijećnicu te tako ovjekovječiti uspomenu na čarobne trenutke Rijeka Adventa.
Trsatski kaštel ponovno blista u punom sjaju i svojom raskošnom dekoracijom oduševljava posjetitelje. Veličanstvena Votivna kruna, spilja Djeda Mraza, unikatne božićne jaslice u mauzoleju Mir junaka kao i raznolika ponuda na 5 adventskih kućica svakodnevno očekuju obožavatelje božićnih radosti.

Šetnja Rijekom nikad nije bila bajkovitija, a grad je ovog Adventa bogatiji i za tri točke s posebno osmišljenim dekorativnim instalacijama – Foto Point-ovima, koji služe kao najljepše kulise za adventsko fotografiranje. Posjetitelji tako mogu ovjekovječiti bezbrižne trenutke provedene na Rijeka Adventu i zadržati njegovu čaroliju živom i nakon što se lampice ugase. Svaka od njih iza sebe krije zanimljivu priču, a zajednička im je uloga širenje pozitivnog adventskog duha.

Karneval

Karnevalsko doba je najbolje doba

Wellness

Ove zime odmorite dušu i tijelo na Kvarneru