Rijeka i prsten

Prošetajte riječkim Adventom ove zime i doživite božićnu bajku uz more

RIJEKA ADVENT – 2.12.2023. – 7.1.2024

Mirisi blagdana i veseli žamor na adventskim kućicama i ove godine mame nas da provedemo slobodne sate na riječkim ulicama i trgovima. Rijeka Advent počinje 2. prosinca prigodnim programom na Korzu, kulminirajući paljenjem blagdanske rasvjete na ulicama i trgovima u centru grada, gdje će zavladati čarolija Adventa.

Od tog svečanog trenutka, bez obzira kuda krenete, pratit će vas ljepota najljepših blagdanskih motiva i bogata ponuda na simpatičnim kućicama. Domaći obrtnici pripremaju originalne proizvode i rukotvorine za najzanimljiviji blagdanski sajam na Korzu, gdje svatko može pronaći nešto po svom guštu, bilo da tražite božićne poklone, ideje ili delicije za svoj dom.

Ljubitelji adventskih gastro delicija mogu očekivati slasna iznenađenja na Trgu Riječke rezolucije, gdje riječki ugostitelji pripremaju zanimljiva blagdanska jela. Od kuhanog vina do tradicionalnih i modernih interpretacija zimskih gastro favorita, ponuda će zadovoljiti sva nepca.

Ovogodišnja čarolija Rijeka Adventa obogaćena je bajkovitom avanturom koja će razveseliti najmlađe, pružajući im priliku da zavire u čarobni svijet Djeda Mraza. Turistička zajednica grada Rijeke, u suradnji s Plodinama, postavlja 3 posebne stanice unutar Rijeka Adventa koje će djecu povesti na čarobno putovanje. Djeca će moći proći Korzom u Veselom vlakiću Djeda Mraza, fotografirati se na Klupici božićnih uspomena te doživjeti susret s Djedom Mrazom i vilenjacima u najčarobnijem prostoru ovogodišnjeg Rijeka Adventa – Poštanskom uredu Djeda Mraza u Riječkom tunelu. Doček Djeda Mraza i svečano otvorenje Poštanskog ureda održat će se 3. prosinca ispred Katedrale Sv. Vida s početkom u 17 sati.

Sedmo izdanje Adventa na Gradini, uz kilometre lampica i dekoracija, donosi tradicionalno bogatu gurmansku ponudu, zabavu i atraktivne sadržaje za sve uzraste. Adventska bajka na Gradini počinje spektakularnim paljenjem lampica 3. prosinca u 18 sati.

Klizalište Morska pahuljica ponovno će razveseliti ljubitelje zimskih sportskih radosti na ledu uz božićne pjesme i zvukove klizaljki. 

Rijeka Winter Pass

Razgledajte gradske muzeje besplatno!

Kao dar dobrodošlice za sve posjetitelje koji ostanu u gradu 2 ili više noći u zimskom razdoblju, Turistička zajednica grada Rijeke pripremila je posebnu promociju – Winter Pass. 

Karneval

Karnevalsko doba je najbolje doba

Wellness

Ove zime odmorite dušu i tijelo na Kvarneru