Otok Krk

Kušajte vrhunska domaća vina u kombinaciji s domaćim okusima otoka Krka

Krčki most povezuje otok s kopnom, brodovi i trajekti povezuju luke i luke s morem, a zrakoplovi će vas odvesti do Zračne luke Rijeka u Omišlju. Njegova blizina i pristupačnost, lijepe povijesne priče i zanimljiva prošlost čine Krk prekrasnim, tajanstvenim, ekološkim i rado posjećenim otokom. Nazvan zlatnim otokom Insula Aurea u antici, jedan je od najposjećenijih otoka u Jadranskom moru.

Priroda, zalasci sunca, pješčane plaže, maslinovo ulje, vino i med ovdje su zlatni. Dobri i vrijedni domaćini rado će ispričati zanimljive priče o lokalnim običajima, bogatoj tradiciji i kulturi. S ponosom će isticati jedinstvene okuse otoka, među kojima su žlahtina, jedinstveni podmorski pjenušac Valomet, regionalni sušeni pršut, tradicionalna tjestenina od šurlica, maslinovo ulje ili poznati desert od ovčjeg sira presnac.

Ljubitelje dobre hrane i vina oduševit će okusi nadaleko poznate otočke kuhinje: krčki pršut (tradicionalni pršut), šurlice s kvarnerskim škampima ili gulašom, hobotnica na žaru, pečenka punjena šparogama ili krčki janjetina (tzv. pod pekom), te sladoled od žlahtine za desert, iako su to samo neke od luksuznih ponuda na otoku Krku.

Kroz sedam destinacija na otoku Krku vodimo vas na kulinarsko putovanje gdje svatko može odabrati jelo po svom ukusu i preferencijama. Iskoristite nebrojene mogućnosti da se svakodnevno počastite otočkom kuhinjom, slažući slasne okuse sa širokim spektrom mogućnosti za aktivnu rekreaciju i prekrasnim pogledom.

Opatijska rivijera

Gastronomski doživljaj Opatije, pravog bisera Jadrana, oduzet će vam dah

Rijeka i prsten

Zdrava i ukusna mediteranska hrana čeka vas u svakom kutku Rijeke i Riječkog prstena