Opatijska rivijera

Gastronomski doživljaj Opatijske rivijere, pravog bisera Jadrana, oduzet će vam dah

Restorani na Opatijskoj rivijeri – Uživajte u bogatstvu kvarnerskih okusa 
Opatijska rivijera je raj za svakog sladokusca! Očekuju vas festival čokolade i kave, gurmanska priča i vrhunski restorani koji će s vama podijeliti svoju ljubav prema hrani!

Opatijska rivijera je kulinarski biser regije. Mnogi restorani nude zanimljive recepte sa svježim namirnicama, a tu su i brojni festivali posvećeni odabranim specijalitetima i kvalitetnoj hrani. Opatija ima neke od najboljih hrvatskih restorana. Vrhunski restorani i tradicionalne konobe, koji nude uvijek svježe domaće namirnice i bogate vinske karte, upotpunjuju doživljaj ovog prekrasnog grada za sve posjetitelje.

Šetajući šetalištem Lungomare i šarmantnim opatijskim ulicama, pronaći ćete vrhunske restorane s bogatom ponudom svježih plodova mora, zanimljivih mediteranskih jela i raznovrsnih mesnih jela.

Na Opatijskoj rivijeri dobro znaju uživati u hrani pa se redovito održavaju razna događanja posvećena odabranim namirnicama. Svake godine održava se nezaobilazna manifestacija Gourmet Story u kojoj sudjeluju brojni restorani, konobe i slastičarnice. Želite li uživati u kvarnerskim škampima, divljim šparogama ili sočnim lovranskim trešnjama, svakako posjetite Opatiju u svibnju i lipnju, kada se odvija Gourmet priča. Ljubitelje slatkih zalogaja oduševit će Sweet Gourmet Story, koji donosi široku paletu slastica od svježih namirnica.

James Joyce najradije je u Opatiji vrijeme kratio na terasi hotela Imperial, ispijajući kavu i uživajući u lokalnim specijalitetima. Ako znamo da je pisac Uliksa i jedan od najznačajnijih književnika modernog doba poznat po izjavi u kojoj tvrdi da je imao dobar dan jer je „napisao cijelu jednu rečenicu“, jasno je da se radi o čovjeku predanom perfekcionizmu i potrazi za savršenstvom. Njegovo je zadovoljstvo kušanim najbolja potvrda kvalitete gastronomije ovog područja koje počiva na spoju plodova mora priobalnih mjesta okrenutih tradiciji ribarenja i plodova polja „gornjih krajeva“, koji su preživljavali zahvaljujući poljoprivredi i stočarstvu te stoga preferirali krepkija jela.

Svježe autohtone namirnice kao što su divlje šparuge, kvarnerski škampi ili tartufi u kuhinjama su chefova Opatijske rivijere pretvorene u prava umjetnička djela, nježnih i uzbudljivih okusa koji nikad neće izblijediti iz sjećanja gostiju.

Poslužite se pomno složenim popisom lokacija s gastro ponudom kako biste izabrali mjesto baš po svom ukusu!

Otok Krk

Kušajte vrhunska domaća vina u kombinaciji s domaćim okusima otoka Krka

Rijeka i prsten

Zdrava i ukusna mediteranska hrana čeka vas u svakom kutku Rijeke i Riječkog prstena