Opatija

Gastronomski doživljaj Opatije, pravog bisera Jadrana, oduzet će vam dah

Restorani u Opatiji – Uživajte u bogatstvu kvarnerskih okusa – Posjetite Opatiju
Opatija je raj za svakog sladokusca i sladokusca! Očekuju vas festival čokolade i kave, gurmanska priča i vrhunski restorani koji će s vama podijeliti svoju ljubav prema hrani!

Opatija je kulinarski biser regije. Mnogi restorani nude zanimljive recepte sa svježim namirnicama, a tu su i brojni festivali posvećeni odabranim specijalitetima i kvalitetnoj hrani. Opatija ima neke od najboljih hrvatskih restorana. Vrhunski restorani i tradicionalne konobe, koji nude uvijek svježe domaće namirnice i bogate vinske karte, upotpunjuju doživljaj ovog prekrasnog grada za sve posjetitelje.

Šetajući šetalištem Lungomare i šarmantnim opatijskim ulicama, pronaći ćete vrhunske restorane s bogatom ponudom svježih plodova mora, zanimljivih mediteranskih jela i raznovrsnih mesnih jela.

U Opatiji dobro znaju uživati u hrani pa se redovito održavaju razna događanja posvećena odabranim namirnicama. Svake godine održava se nezaobilazna manifestacija Gourmet Story u kojoj sudjeluju brojni restorani, konobe i slastičarnice. Želite li uživati u kvarnerskim škampima, divljim šparogama ili sočnim lovranskim trešnjama, svakako posjetite Opatiju u svibnju i lipnju, kada se odvija Gourmet priča. Ljubitelje slatkih zalogaja oduševit će Sweet Gourmet Story, koji donosi široku paletu slastica od svježih namirnica.

U prosincu je na programu festival najpopularnije slastice – čokolade. Na trodnevnom festivalu upoznat ćete čokoladne kombinacije koje do sada niste iskusili. Iskoristite priliku i isprobajte božanstvene čokoladne slastice brojnih vrhunskih hrvatskih i inozemnih slastičara i čokoladnih majstora.

Krk

Kušajte vrhunska domaća vina u kombinaciji s domaćim okusima otoka Krka

Crikvenica

U Crikvenici vas očekuju jedinstvena gastronomska iskustva

Rijeka

Zdrava i ukusna mediteranska hrana čeka vas u svakom kutku Rijeke