Rijeka

Otkrijte svo bogatstvo kulturne baštine u gradu koji teče

Dinamičnu povijest Rijeke i Riječkog prstena ispisali su brojni povijesni i kulturni spomenici koji su sastavni dio posjeta svakog posjetitelja ovoga grada i regije. Ovdje će generacije svih dobnih skupina moći pronaći zabavu po svom ukusu, ali i kulturna događanja koja su sastavni dio hrvatske i svjetske kulturne baštine.

Grad je u posljednje vrijeme obogaćen nizom novih elemenata turističke ponude, poput Muzeja ljekarne i svega što čini jedinstvenom umjetničku četvrt popularno zvanu Art kvart Benčić, dugogodišnju ostavštinu Rijeke kao europske prijestolnice. Kultura.

Umjetnička četvrt vraća posjetitelje u djetinjstvo kroz Kuću djetinjstva, govori o povijesti Rijeke u prekrasno obnovljenoj palači šećera, u kojoj je Muzej grada Rijeke pronašao novi dom, ali i uvodi nas u svijet izričaja suvremene umjetnosti u Muzej moderne i suvremene umjetnosti. Gradska knjižnica Rijeka preselit će se u impresivnu preuređenu zgradu T, mjesto nekadašnje tvornice Rikard Benčić, dok će obnova biti završena uređenjem vanjskog trga i prostora uz potok koji će se pretvoriti u ugodno mjesto za odmor. i susreta dok će uz dodatak ugostiteljskih sadržaja postati novo kulturno-umjetničko središte grada.

Riječki kalendar događanja pun je cijele godine, pa će goste, kad god krenu, pronaći mnoštvo zanimljivih glazbenih, kazališnih i umjetničkih događanja, ali i urbanih klubova za najmlađe koji pružaju zabavu kakvu zaslužuju.

Kad bismo morali odabrati samo jedno u nizu godišnjih događanja, to bi zasigurno bio Riječki međunarodni karneval koji je Sunday Times svrstao među najatraktivnije događaje na svijetu.

Nadmetanje maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, eksplozija boja i oblika u povorci stotina alegorijskih plovaka, tisuća maski i nemjerljivog broja domaćih i stranih gledatelja.

Pokladna povorka vrhunac je pokladnih svečanosti koje će se ove godine održati izvanredno ljeti, 18. lipnja popraćene brojnim dodatnim programima i zabavnim sadržajima, a uz ostale tradicionalne manifestacije koje će se održati u lipnju ove će se godine Rijeka pohvaliti najspektakularnije otvaranje ljetne turističke sezone.