Crikveničko-vinodolska rivijera

Najbolji aktivni odmor čeka vas na Crikveničko-vinodolskoj rivijeri

Crikveničko-vinodolska rivijera jedan je od najslikovitijih dijelova jadranske obale. Kombiniramo morski krajolik, zeleno zaleđe i kontinentalna šumska područja sa savršenom klimom koja ljeti donosi osvježenje. Bogata ponuda sportskih sadržaja na Crikveničko-vinodolskoj rivijeri omogućuje aktivno bavljenje sportom u svim godišnjim dobima. U ljetnim mjesecima svoj odmor na plaži možete savršeno uravnotežiti uživajući u sportskim aktivnostima. Rekreacija će vam pomoći da ostanete u formi u hladnijim mjesecima.

RIVIJERA CRIKVENICA 

Na Rivijeri Crikvenica se tijekom cijele godine održava veliki broj outdoor aktivnosti. Posebne doživljaje u Crikvenici tijekom proljeća i jeseni, Turistička zajednica Grada Crikvenice pretočila je u program Experience Crikvenica (Outdoor-Gastro-Wellness). Projekt obuhvaća aktivnosti i rekreaciju na otvorenom, opuštajuće wellness programe u hotelima i zdravstvenim institucijama na području rivijere te posebne gastronomske ponude u odabranim ugostiteljskim objektima na Rivijeri Crikvenica.

Bez obzira jeste li zaljubljenik u hodanje, trčanje, biciklizam ili neki drugi sport, jeste li rekreativac ili sportaš, Rivijera se prirodno nameće kao predivna kulisa za vaše aktivnosti (outdoor), kao oaza harmonije u kojoj se možete bezbrižno opustiti (wellness) te kao vrhunska domaćica koja će vam servirati tradiciju na tanjuru (gastro). Ovogodišnje proljetno izdanje Experience Crikvenica trajat će od 20. travnja do 18. svibnja, a jesensko od 26. listopada do 24. studenoga.

U ožujku se prvi put održao pickleball turnir u Crikvenici, koji je ugostio domaće i inozemne igrače. Sport je to koji se može igrati na vanjskim i unutarnjim terenima. Travanj će nam uljepšati Proljetna biciklijada (20. travnja) i pješačenje (21. travnja). Već nas nekoliko godina zaredom oduševljavaju gimnastičari iz Danske, čiji je nastup prava atrakcija. Tako će biti i ove godine – u Crikvenici 4. lipnja, a u Selcu 6. lipnja. Pridružite im se!

Rivijera je godinama jedan od domaćina Crikvenica Cupu (7.-9. lipnja), međunarodnom dječjem nogometnom turniru, kao i Basket Crikvenica Cupu (14.-16. lipnja). Održavaju se i teniski i stolnoteniski turniri na otvorenome, a izdvojili bismo turnir u piciginu koji će se prvi put održati u Crikvenici i to 28. – 29. lipnja u uvali Crni Molo na Glavnom gradskom kupalištu. Ove će se godine održati 114. Plivački maraton Šilo – Crikvenica, tradicionalno 15. kolovoza, na blagdan Vele Gospe.

 

NOVI VINODOLSKI

Sportska manifestacija Fit4Novi ove će se godine održavati u dužem periodu (20. travnja – 2. lipnja) te će kroz travanj i svibanj imati 4 organizirana nordijska hodanja po novooznačenim stazama i dvije storytelling biciklističke ture koje će pratiti i gastro ponuda te upoznavanje destinacije (5. i 12. svibnja). Veliko finale manifestacije bit će u znaku Dječjeg dana 30. svibnja uz cjelodnevni program za najmlađe te brojnih turnira u periodu od 30. svibnja do 2. lipnja. Manifestacija je to u koju se uključuju brojni klubovi i udruge s područja grada, a mnoge aktivnosti su otvorene i za javnost te se posjetitelji i građani rado uključuju. Manifestacijom se nastoji promovirati zdrav način života te upoznati posjetitelje s ljepotama našega kraja – kako onoga uz more, tako i prostranog zelenog zaleđa. U sve će biti uključeni i ugostitelji nudeći posebne menije za ovaj period godine sa sezonskim namirnicama.

Prvi put, ove će se godine 4. svibnja održati Novi trail s dvjema trkačkim turama od 6 i 10,5 km te dječjim utrkama na 100 i 200 metara po uzrastima. Trkačke ture prolazit će zaleđem u smjeru vinograda Vinarije Pavlomir, dok će se dječja utrka održati na Korzu hrvatskih branitelja. Brojni su partneri projekta koji su se, kroz posebne ponude za trkače i bogate nagrade, uključili u realizaciju ove outdoor priče koja se organizira u suradnji s Run Croatia timom.

Kroz godinu će biti organizirano i nekoliko jedriličarskih regata te Jedra Vinodola, jednodnevno događanje 9. kolovoza koje daje mogućnost svim posjetiteljima osjetiti čari jedrenja uz profesionalnu posadu. Za jedrenje je potrebna prethodna prijava te se za sve prijavljene nakon jedrenja pripremaju i riblji specijaliteti uz more, na samoj rivi.

Posebno vesele i već tradicionalni malonogometni turniri koji se održavaju u Donjem Zagonu od 10. do 13. lipnja te u centru Novog Vinodolskog na igralištu malih sportova kroz dva vikenda srpnja i to 19.-21. i 26.-28. srpnja. Novi Vinodolski je također i jedan od domaćina dječjeg nogometnog turnira Crikvenica Cup (7.-9. lipnja).

 

VINODOL

Tijekom proljeća u četiri termina: 24. ožujka, 20. travnja, 19. svibnja i 26. svibnja održat će se interpretacijske šetnje Vinodolskom dolinom i šumskim predjelom Vinodolske općine – Hodeć puten naših star. Planinarskim aktivnostima svladavat će se zahtjevni krški teren, ali i obilaziti brojne kulturno povijesne znamenitosti Vinodolske doline kao što su kašteli, kule, vinodolska vrela i perila…

Od 24. do 26. svibnja u Vinodolu će se obilježiti Svjetski dan sporta kroz niz događanja – Vikend sporta u Vinodolu. Program započinje u petak, 24. svibnja kulinarskom radionicom u Hostelu Mali Pariz u Grižanama gdje će se prezentirati zdravi jelovnici bazirani na mediteranskoj i lokalnoj prehrani. U atriju hostela održat će se fitness radionica kroz kondicijske vježbe. U subotu, 25. svibnja  Vinodolom će se voziti biciklijada s ciljem u Hotel Village Balatura, gdje će se istovremeno održavati i pilates i zumba program. Po završetku sportskog dijela programa sudionici će moći sudjelovati u kulinarskoj radionici veganske i vegeterijanske kuhinje Hotela Village Balatura. Manifestacija završava u nedjelju, 26. svibnja na Tribaljskom jezeru psihofizičkim vježbama disanja, meditacijom kojoj će prethoditi interpretacijska šetnja oko Tribaljskog jezera.

Treću godinu za redom u jesenskom terminu, točnije 28.9. povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma održat će se biciklijada Vinodolom pod nazivom Od kaštela do kaštela. Projekt će se realizirati u suradnji s članovima Biciklističkog kluba Crikvenica. Sudionici biciklijade osim savladavanja zahtjevnog terena imat će priliku upoznati se sa, kako prirodnim ljepotama Vinodolske doline, tako i s povijesnim naslijeđem Vinodolaca. Za sudionike će se osigurati okrijepa i prijevoz te u svrhu promocije majice i kape.

Program aktivnosti

PROLJEĆE

Hodeć puten naših star – 24. ožujka, 20. travnja, 19. svibnja i 26. svibnja

Fit4Novi – 20. travnja do 2. lipnja

Experience Crikvenica – 20. travnja do 18. Svibnja

Novi trail – 4. svibnja

Vikend sporta u Vinodolu – 24. svibnja do 26. svibnja

Dječji dan i turniri u Novom Vinodolskom – 30. svibnja do 2. lipnja

Crikvenica Cup – 7. lipnja do 9. lipnja

Malonogometni turnir u Malom Zagonu – 10. – 13. lipnja

Basket Crikvenica Cup – 14. lipnja do 16. Lipnja

 

LJETO

Turnir u piciginu – 28. – 29. lipnja

Malonogometni turnir u Novom Vinodolskom – 19.-21. i 26.-28. srpnja

Jedra Vinodola – 9. kolovoza

  1. Plivački maraton Šilo – Crikvenica – 15. kolovoza

JESEN

Biciklijada Vinodolom – Od kaštela do kaštela – 28. rujna

Experience Crikvenica – 26. listopada do 24. studenoga

Gorski kotar

Otkrijte sve čari Gorskog kotara.

Otok Krk

Istražite najveći otok na Jadranu uz bezbroj aktivnosti.

Otoci Cres i Lošinj

Ostanite aktivni na otoku vitalnosti.

Opatijska rivijera

Prošećite najljepšom šetnicom na Kvarneru u Opatiji.

Otok Rab

Oslobodite svoje endorfine!