Opatija rivijera

Opatijska rivijera je simbol wellnessa na Jadranu već stotinama godina. Prepustite se u ruke iskusnih profesionalaca i zaboravite na sve brige.

Opatijska rivijera – oaza zdravlja i wellnessa
Znate li da je Opatija 1889. godine službeno proglašena lječilištem za tadašnju aristokraciju i uglednike te je bila prvo lječilište na cijelom Jadranu? Danas možemo reći da je Opatijska rivijera jedna od najpopularnijih wellness destinacija i destinacija zdravstvenog turizma u Hrvatskoj i šire. Prva stvar koju morate u Opatiji napraviti jest – duboko udahnuti… Ispunite pluća kristalno čistim zrakom, oćutite nježni okus aerosola bogatog jodi i morskom soli, osjetite dašak lovora i aromatičnog bilja i doživite recept za zdravlje koji liječnici preporučuju još od kraja 19. stoljeća, kada je Opatija postala najcjenjenije europsko lječilište iz kojeg su potekle brojne medicinske inovacije.
Nakon što je „otac europske laringologije“, Leopold Schrötter Kristelli dokazao medicinske učinke visoke koncentracije morskog aerosola u opatijskom zraku, a njegovi kolege liječnici istaknuli blagotvornost bogatih šumskih predjela premreženih šetnicama, Opatija je postala carsko lječilište i drugo najposjećenije odredište u čitavoj monarhiji tik uz Karlovy Wary.

Jedinstvena mješavina morskog zraka i planinske klime koju Opatijskoj rivijeri osigurava savršen smještaj između mora i Učke te bogatstvo parkova i zelenih površina omogućuju uživanje u svježem zraku tijekom čitavog dana bez straha od prejakog sunca. Za prvi korak prema zdravlju dovoljno je doista samo disati i boraviti na otvorenom, no ova regija nudi i puno više od toga za sve one koji su posvećeni ozdravljenju i oporavku svoga tijela i duha.

Pomladite se stoga raznolikim spa i wellness tretmanima, iscijelite se drevnim istočnjačkim metodama koje se ovdje prakticiraju ili se prepustite u ruke vrhunskim liječnicima specijalistima, stručnjacima u svim medicinskim granama, kojima su svoje zdravlje povjerile domaće i strane sportske legende i javne ličnosti.

Thalassotherapia
Kruna u zdravstvenoj ponudi Opatijske rivijere je Specijalna bolnica Thalassotherapia, središte za liječenje bolesti srca i kardiovaskularnog sustava, koja svojim jedinstvenim pristupom spaja izvrsnost u medicini i uslužnost na kakvoj je i izgrađen turizam ovog kraja. Uz medicinsku infrastrukturu, Thalassotherapia Opatija raspolaže i modernim wellness centrom koji se ubraja među najkvalitetnije u regiji, kao i luksuzno uređenim sobama za ugodan boravak gostiju.