Opatijska rivijera

Prošećite najljepšom šetnicom na Kvarneru

Opatijska rivijera – Vaša destinacija zdravlja s daškom Mediterana

Opatijska rivijera nudi raznolike aktivnosti za sve pustolovne duše, uključujući biciklizam, planinarenje, jahanje, speleologiju te ekstremne sportove poput paraglajdinga i penjanja. Uživajte u adrenalinskim iskustvima poput letenja s Vojaka ili penjanja na stijene kanjona Vele drage. Na plažama Opatijske rivijere možete se opustiti uz vaterpolo, kajaking, skijanje na vodi ili ronjenje.

Brdski biciklizam izuzetno je popularan sport, a Opatijska rivijera pruža izvrsne uvjete za to na šumskim cestama i stazama u zaleđu. U Parku prirode Učka označeno je osam staza, a obilježene Hike&Bike staze nalaze se i u zaleđu Matulja. Ovdje se organiziraju rekreativne biciklijade za cijelu obitelj, posebno popularne u proljeće i jesen.

Opatijska rivijera, osim po obalnom šetalištu Lungomare, poznata je i po svojim mogućnostima za aktivni odmor u šumskom okruženju. Planinarski putovi označeni markacijama i opremljeni poučnim pločama vode iz Opatije prema Veprincu i Učki, pružajući posjetiteljima priliku za istraživanje prirode i upoznavanje lokalne tradicije. Poučne staze u zaleđu Mošćeničke Drage te u Parku prirode Učka nude dodatne mogućnosti za rekreaciju i upoznavanje lokalne kulture.

Surfanje na tramontani, jedrenje kvarnerskim akvatorijem ili istraživanje obale kajakom ili na dasci za SUP – sve ove aktivnosti pružaju posve novi pogled na Opatijsku rivijeru s morske perspektive koje možete iskusiti u Ičićima ili Lovranu. Osjećaj slobode i uzbuđenja dok se klizi po valovima ili mirno plovi kroz kristalno čiste vode Jadranskog mora neusporediv je s bilo kojim drugim iskustvom.

Na vama je da se prepustite i odaberete, a Opatijska rivijera će vas srdačno i iskreno dočekati s bogatom ponudom aktivnosti.

Crikveničko-vinodolska rivijera

Najbolji aktivni odmor čeka vas na Crikveničko-vinodolskoj rivijeri.

Otok Rab

Oslobodite svoje endorfine!

Gorski kotar

Otkrijte sve čari Gorskog kotara.

Otok Krk

Istražite najveći otok na Jadranu uz bezbroj aktivnosti.

Otoci Cres i Lošinj

Ostanite aktivni na otoku vitalnosti.