Otok Krk

Za čisti odmor na mirnim plažama

Recite „DA“ odmoru na Krku

Jeste li znali da je Krk dio Kvarnera gdje se spajaju primorje, otoci i gorje? Blaga mediteranska klima s jedne strane, a prekrasni vidici okolnih gorja s druge, čine nevjerojatan sklad prirode i pružaju nevjerojatne doživljaje. Krk je često u povijesnim zapisima nazivan „zlatnim otokom“.

Na zlatnom otoku možete pronaći prekrasne plaže, male, velike, urbane ili divlje, šljunčane sa čarobnim zalascima sunca, pjeskovite, naturističke… Preferirate li odmor daleko od očiju javnosti birajte plaže u manjim mjestima (Klimno, Glavotok, Stara Baška…). Želite li suprotno, uputite se ka glavnim otočnim odredištima i plažama kao što su Vela plaža u Baški, Dražica i Ježevac u Krku, Maestral ili Rupa u Malinskoj, plaža sv. Marek, Risika pored Vrbnika, plaže u omišaljskoj uvali Pesja, uvala Kijac… Plaže u uvali Soline kod Dobrinja često su posjećene zbog učinkovitosti ljekovitog blata.

Pesja, Kijac, Vantačići, Jert, Ježevac, Porporela, Oprna, Surbova, Punta Debij, Vela Plaža, Vrženica, Potovošće, Zgribnica, Sv. Marak, Meline i Soline nazivi su nekih od najljepših plaža na otoku Krku. Možda je jedna od tih plaža i ona koju upravo tražite.

Mogućnosti za boravak u prirodi su brojne – od potrage za povijesnim kaštelima i legendama koje se vežu uz krčku plemićku obitelj Frankopan do obilaska preko 500 km uređenih biciklističkih i pješačkih staza i Camino ruta. Najmlađi će svakako uživati brojnim adrenalinskim aktivnostima na vodi, ziplineu Edison, akvarijima ili posjetu jedinstvenoj špilji – Biserujki. 

Dobro nam došli!

Otok Rab

Uskoči, voda je prekrasna!

Otoci Cres i Lošinj

Savršena destinacija za opuštanje