Rijeka

Zdrava i ukusna mediteranska hrana čeka vas u svakom kutku Rijeke

Jedan od najboljih načina za upoznavanje kulture, povijesti i, prije svega, duše jednog kraja je upoznavanje okusa i mirisa lokalne hrane i pića; a Rijeka (Rijeka) pravi je mozaik u kojem se more, planine i bogata povijesna baština spajaju na iznenađujući i jedinstven način. Sve to čini domaću kuhinju posebnom, pod utjecajem talijanske, austrijske i mađarske, uz dodatak pučke domišljatosti tipične za doba gladi i baziranu na nutritivno bogatim namirnicama kvarnerskog primorja, ima sve karakteristike zdravog i ukusna prehrana Mediteran cijenjen i preporučljiv u cijelom svijetu. Na jelovniku prevladavaju riba i plodovi mora, sezonsko voće i povrće, samoniklo bilje i maslinovo ulje, dok je omiljeni pratilac jela autohtono vino koje se također koristi kao sastojak mnogih recepata.

Nadaleko je poznata i riječka voda iznimne kvalitete koja se ulijeva u centar grada i po kojoj je dobila ime. Svoje otkrivanje grada možete započeti s središnje riječke tržnice, takozvane Velike place s impresivnom ribarnicom, gdje svako godišnje doba donosi svoje boje i okuse, savršena uvertira za jelo u jednom od riječkih restorana. : od jednostavnih hrvatskih primorskih jela do gurmanskih jela, očito popraćenih domaćim vinima. Ponuda krije originalne gastronomske užitke za ljubitelje street fooda i za one željne ekskluzivnog i profinjenog kulinarskog iskustva.

Posebno se ističe spektakularni restoran Nebo Hilton Rijeka Costabella Beach Resort and Spa, koji oduševljava svojom postavom, vinskom kartom i nadasve kulinarskim remek djelima glavnog kuhara Denija Srdoča, po drugi put okrunjenog prestižnim Michelinom. zvijezda.

Svatko može pronaći mjesto “po svom ukusu” kao i prema svojim željama i potrebama, a zapravo, da bi se olakšala potraga i izbor, pokrenut je projekt brendiranja ukupne gastronomske ponude, profiliranjem ugostiteljskih objekata prema prema njihovim specifikacijama. “Gastronomske luke Rijeke” ispunit će određena očekivanja u pogledu hrane, pića i dodatnih usluga uključenih sadržaja. Gosti će imati priliku posjetiti obiteljske luke, poslovne luke, luke poznavatelja vina, morske luke, mesne luke, posebne luke i još mnogo toga što će najbolje odgovarati njihovim specifičnim ukusima i ponuditi im jedinstvena gastronomska iskustva.

Dobar tek i živjeli!

Crikvenica

U Crikvenici vas očekuju jedinstvena gastronomska iskustva

Krk

Kušajte vrhunska domaća vina u kombinaciji s domaćim okusima otoka Krka

Opatija

Gastronomski doživljaj Opatije, pravog bisera Jadrana, oduzet će vam dah