Rijeka i prsten

Zdrava i ukusna mediteranska hrana čeka vas u svakom kutku Rijeke i Riječkog prstena

Jedan od najboljih načina za upoznati kulturu, povijest i ponajprije dušu nekoga kraja, je kroz okuse i mirise lokalnih jela i pića, a Rijeka je pravi mozaik nesvakidašnjeg spoja mora i gorja, te bogate povijesne baštine. Sve to daje posebnost ovdašnjoj kuhinji, koja je mješavina talijanske, austrijske i mađarske, uz pučku domišljatost u oskudnim vremenima, a bazirane na nutritivno bogatim namirnicama kvarnerskog podneblja, koje primorskoj gastronomiji daju obilježja ukusne i zdrave mediteranske prehrane, cijenjene i preporučane diljem svijeta. U jelovnicima prevladavaju riba i plodovi mora, sezonsko povrće i voće, samoniklo bilje i maslinovo ulje, a omiljeni pratitelj blagovanja je vino autohtonih sorti, koje je i čest sastojak mnogih recepata.

Nadaleko je poznata i riječka voda, izuzetne kakvoće, koja protječe središtem grada i po kojoj se naziva. Otkrivanje Rijeke najbolje je započeti na glavnoj riječkoj tržnici takozvanoj Velikoj placi, s impresivnom ribarnicom, gdje svako godišnje doba donosi svoje boje i okuse, poput najave onoga što Vas očekuje u riječkim ugostiteljskim objektima, od jednostavnih primorskih obroka do gurmanskih jela, a najbolje uz pratnju lokalnih vina. Ponuda krije originalne gastronomske užitke za ljubitelje street food-a kao i one željne ekskluzivnog i profinjenog kulinarskog iskustva.

Tu treba posebno istaknuti spektakularni restoran Nebo u Hiltonu Rijeka Costabella Beach Resort and Spa koji impresionira ambijentom, vinskom kratom, a iznad svega kuharskim majstorijama okrunjenim prestižnom Michelinovom zvjezdicom. 

Svatko u skladu sa svojim željama i potrebama može pronaći mjesto baš “po svom guštu”, a radi lakšeg odabira pokrenut je projekt brendiranja cjelokupne gastronomske ponude profiliranjem ugostiteljskih objekata u skladu s njihovim posebnostima. “Riječke gastronomske luke” ispunjavaju specifična očekivanja po pitanju hrane, pića i dodatnih sadržaja uključenih objekata. Gosti tako imaju priliku posjetiti obiteljske luke, poslovne luke, luke za vinske entuzijaste, ribarske luke, barbeque luke, romantične luke, luke lokalnih namirnica, luke posebnosti i mnoge druge koje će na najbolji način zadovoljiti njihove različite ukuse i pružiti im neponovljive gastronomske doživljaje.

Potražite mjesto za svoju sljedeću gastro pustolovinu na popisu riječkih gastronomskih luka.

Dobar tek i živjeli!  

Otok Krk

Kušajte vrhunska domaća vina u kombinaciji s domaćim okusima otoka Krka

Opatijska rivijera

Gastronomski doživljaj Opatije, pravog bisera Jadrana, oduzet će vam dah